De ce ma dor toate incheieturile?

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

     

Acidul uric este un produs de metabolism rezultat în urma descompunerii proteinelor și a purinelor, o categorie de substanțe azotate, care fac parte din acizii nucleici și iau parte la formarea proteinelor.

Nu trebuie să ajungem să facem gută, să avem dureri reumatice pentru a ne limita consumul de alimente care ne cresc concentrația de acid uric din sânge. Acidul uric prezent în exces în organism precipită și cristalizează în articulații – la baza degetului mare de la picior, la glezne, genunchi, încheietura și degetele mâinilor.

Fructele, legumele și semințele se utilizează atât intern pentru a ajuta organismul să elimine acidul uric și urații, cât și extern prin aplicații locale cu efect antiinflamator. Atât fructele, cât și legumele trebuie consumate în sezonul în care ele apar.

Alimente care trebuie evitate pentru a nu crește concentrația de acid uric din sânge sunt: mezelurile, afumăturile, produsele marinate, gelatina, extracte și supe de carne, fructele de mare, bobul, dulciuri – ciocolată, creme, foietaje, alcoolul, berea, cafeaua, cacaoa, ceaiul negru și verde și mâncărurile gătite de mai multe zile.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.