Rinichi

Tratamente naturiste pentru infectii urinare

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca aceste remedii să se găsească în trusa medicală a casei și în trusa medicală de vacanță.

2.Remediile se pot păstra la temperatura camerei sau conform instrucțiunilor din prospect.

3.Remediile sunt recomandate și persoanelor vegane sau vegetariene.

Există numeroase formule complexe fito-homeopate care, fie ajută la funcționarea normală a tractului urinar, fie mențin sănătatea acestuia sau sunt utile în procesele de detoxifiere și protecție a aparatului urinar.

De exemplu, merișorul (Vaccinium vitis-idaea, V. oxicoccos, V. macrocarpon), datorită componentelor bioactive numite flavonoide: flavonoli, proantociani, quercitina, compuși fenolici, triterpenici, catechine, acizi: citric, malic, glucuronic, elagic, fibre, vitamine: C, B1, B2, B3, minerale: Na, Ca, K, Mg, P, S, I contribuie la reducerea simptomelor și recurenței infecțiilor aparatului uinar având efect bacteriostatic, bactericid și de reducere a aderenței agenților patogeni la mucoasa tractului urinar.

De asemenea, merișorul poate reduce inflamațiile de la nivelul tractului urinar prin stimularea sintezei acidului salicilic, are efect de alcalinizare a urinei prin reducerea oxalaților de calciu și reglează sinteza acidului uric. 

Vaccinium sp.

Vaccinium sp.

Extractul din mlădițe de merișor (Vaccinium vitis-idaea) de la Plantextrakt poate ameliora simptomele din infecțiile tractului urinar inferior. Se administrează în cure de trei luni de zile de două ori pe zi, dimineața și seara, câte 2 ml cu o cantitate mică de apă, înainte de masă.

Calluna vulgaris

Calluna vulgaris

Extractul de merișor se poate asocia cu extract din mlădițe de iarbă neagră (Calluna vulgaris) de la Plantextrakt pentru reducerea stărilor inflamatorii de la nivelul căilor urinare și pentru reducerea riscului de recidivă. Se administrează în cure de trei luni de zile de două ori pe zi, dimineața și seara, câte 2 ml cu o cantitate mică de apă, înainte de masă.

Betula sp.

Betula sp.

Extractul de merișor se poate asocia cu extract din sevă de mesteacăn (Betula linfa) de la Plantextrakt pentru stimularea diurezei. Se administrează în cure de trei luni de zile de două ori pe zi, dimineața și seara, câte 2 ml cu o cantitate mică de apă, înainte de masă.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail