Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Supa Halloween este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Pentru petrecerea de Halloween vă propun o supă care să vă încălzească după ce ve întoarceți de la colindat.
Ingrediente necesare:
-3 felii de dovleac
-2 morcovi
-1 ceapă
-2 căței de usturoi
-2 linguri cu pastă de roșii sau o roșie medie
-3 frunze de salvie
-5 frunze de roiniță
-2 crenguțe de cimbrișor
-1 lingură cu semințe de chimen
-1 lingură cu ulei de măsline
-½ linguriță cu sare
-600 ml apă
Modul de prepare:
1.Legumele se spală, se șterg cu un prosop din hârtie, se curăță și se taie grosier.
2.Toate legumele se pun într-o oală înaltă se adaugă apa și se fierb până se înmoaie puțin, apoi se adaugă plantele aromatice și se pasează cu blenderul.
3.Usturoiul se trece prin presa manuală, apoi se mojarează cu puțină sare și ulei până devine o cremă.
4.Crema de usturoi și semințele de chimen se adaugă în supa pasată.