Spanac cu fasole

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan


Etichete:

1.Spanacul cu fasole este recomandat și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă recomandată și pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/ sau gluten.


Ingrediente necesare:

-500 g spanac 

-1 cană cu fasole boabe albă

-3 linguri cu bulion

-1/2 linguriță cu ulei de floarea soarelui

-1/4 linguriță cu sare

-330 ml apă


Spanac cu fasole

Spanac cu fasole


Modul de preparare:

1.Fasolea boabe se spală, se scurge de apă, apoi se pune într-un borcan cu apă la frigider, peste noapte să se hidrateze.

2.Spanacul se spală la jet mic de apă, se curăță de codițe și se taie grosier.

3.Fasolea se fierbe până când boabele devin cremoase, apoi se adaugă spanacul, bulionul, sarea și uleiul.

4.După ce mâncarea este gata se pasează cu mixerul vertical.
 
facebookyoutube  
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply