Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Pastele farfalle cu broccoli și fenicul sunt recomandate și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.
Vă propun o rețetă de Paste farfalle (fluturași) cu broccoli și fenicul. Parfumul și gustul feniculului îi conferă acestei rețete o notă subtilă florală, care fac din această combinație broccoli - fenicul - farfalle o cină interesantă.
Ingrediente necesare:
-50 g paste farfalle din grâu dur
-¼ broccoli
-½ fenicul
-1 lingură cu ulei de floarea soarelui
-300 ml apă
Modul de preparare:
1.Legumele se spală, se șterg cu un prosop din hârtie și se taie - broccoli buchețele, feniculul cubulețe.
2. Pastele farfalle se fierb al dente.
3.Legumele se călesc într-o tigaie înaltă, apoi se adaugă pastele.