Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Cerealele homemade sunt recomandate și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă recomandată și pentru persoane cu intoleranță la lactoză.
Aceste cereale sunt ideale pentru micul dejun fiind sățioase și pline de fibre, minerale, vitamine ne aduc un aport de substanțe nutritive și energie până la ora prânzului. Cerealele se pot servi cu banană, cu iaurt vegetal, lapte vegetal sau suc din fructe și/ sau legume.
Ingrediente necesare:
- 100 g cu fulgi de ovăz
- 25 g migdale
- 30 g stafide
- 1 măr mare
- 20 g zahăr din sfeclă
- ¼ lingură cu scorțișoară
- ½ lingură cu semințe de susan
- ½ lingură cu semințe de in
- 1 lingură cu ulei de floarea soarelui
Modul de preparare:
1.Mărul se spală, se șterge și se curăță de sâmburi, apoi se taie cubulețe.
2.Migdalele se toacă grosier cu un cuțit.
3.Zahărul se amestecă cu scorțișoara, sarea și uleiul într-un bol, apoi se adaugă și celelalte ingrediente și se amestecă bine.
4.Cerealele se pot depozita într-un borcan cu capac la temperatura camerei timp de o săptămână.