Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Pateul de sfeclă roșie, năut și soia este recomandat și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită și pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Aroma sfeclei roșii coapte se îmbină armonios cu cea a năutului și a soiei. Pateul se poate servi cu salată de sfeclă roșie cu nuci și rucola și baghetă cu brânză tofu.
Ingrediente necesare:
-1 sfeclă roșie coaptă*
-1/2 cană cu boabe de soia fierte
-1/2 cană cu boabe de năut fierte
-1 linguriță cu ulei de floarea soarelui
-½ linguriță cu sare
Modul de preparare:
1.Boabele de soia și năut se spală și se pun într-un borcan cu apă la frigider, peste noapte să se hidrateze.
2.A doua zi boabele de soia și năut se fierb, apoi apa de fierbere se scurge într-un vas și boabele se pasează împreună cu sfecla roșie cu ajutorul mixerului.
3.Se adaugă uleiul de floarea soarelui, apoi se pasează în continuare cu mixerul până se formează o pastă omogenă.
Pateul se poate servi cu salată de sfeclă roșie cu nuci și rucola și baghetă cu brânză tofu.
*sfecla roșie coaptă o puteți cumpăra din supermarket-ul de unde vă aprovizionați săptămânal.