Orez cu salata de ghebe

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Orezul cu salata de ghebe este recomandat și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.

Ingrediente necesare:

-100 g orez alb cu bob lung
-10 morcovi mici galbeni și portocalii
-1 ceapă verde
-1 lingură cu ulei de măsline
-¼ linguriță cu sare
-660 ml de apă

Orez cu salata de ghebe
Modul de preparare:

1.Legumele se spală, se șterg cu un prosop din hârtie, se curăță, apoi se taie rondele. 2.Într-o tigaie adâncă se pun uleiul, ceapa, morcovii, orezul și sarea, se călesc puțin apoi se adaugă apa.
3.Se lasă să fiarbă până când orezul devine sticlos amestecând continuu.

Facebookyoutube Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.