Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Orezul cu țelină și ardei este recomandat și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Ingrediente necesare:
-100 g orez alb cu bob lung
-1 lingură orez integral cu bob lung
-1 lingură orez negru
-2 cepe
-1 ardei roșu
-1 ardei galben
-¼ țelină
-10 frunze de busuioc
-1 crenguță de rozmarin
-¼ linguriță cu pudră de turmeric
-2 linguri cu ulei de măsline
-¼ linguriță cu sare
-660 ml apă
Modul de preparare:
1.Legumele se spală și se taie. Ceapa se taie rondele, ardeii și țelina se taie cubulețe, frunzele de busuioc și rozmarin se toacă fin.
2.Într-o oală se pun uleiul, ceapa, ardeii, țelina, orezul și sarea, se călesc puțin apoi se adaugă apa.
3.După ce legumele și orezul s-au fiert se adaugă plantele aromatice: rozmarinul, busuiocul și pudra de turmeric, se mai lasă să fiarbă puțin amestecând continuu.