Cum sa hranim copiii pentru a-i face rezistenti la boli?

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Alegeți acum să hrăniți copiii cu alimente integrale, neprocesate industrial și le veți asigura rezistența la boli pe viitor.

Ca părinți, noi vrem tot ceea ce este mai bun pentru copiii noștri. Niciodată nu le-am face vreun rău în mod intenționat. De fapt, ne asigurăm mereu că le acordăm cea mai bună îngrijire, le citim povești înainte de culcare, insistăm să poarte centură de siguranță când mergem cu mașina, îi ducem la cele mai bune grădinițe și școli, dar atunci când vine vorba despre mâncare, uneori nu știm care este cel mai bun stil de alimentație pentru ei.

Copiii mănâncă doar brânză, cașcaval,  paste, aripioare și piciorușe de pui, lapte și prăjituri. Din păcate însă, observăm adesea că ei se îmbolnăvesc frecvent, îi doare burta, au dureri de cap, sunt agitați, nervoși, tușesc, le apar tot felul de eczeme, afte, le curge nasul, suferă de infecții recurente ale căilor respiratorii ..... Mergem cu ei la medic, care ne prescrie încă o rundă de antibiotice, antiinflamatoare, anti..., anti... Toate sunt bune pentru copii, nu-i așa? Greșit!

Acest scenariu poate fi „normal” pentru copiii din ziua de azi, care nu sunt hrăniți bine, dar nu trebuie să fie așa. Dacă hrănim copiii cu alimente bogate în substanțe nutritive create de natură, atunci organismul lor va fi alimentat cu energia adecvată, care îi va menține sănătoși. Studiile științifice au demonstrat că organismul uman are un sistem imuntar puternic, chiar mai puternic decât al altor animale. Organismele noastre au capacitatea de a se autorepara, de a se autovindeca, au abilitatea înăscută de a se apăra singure față de microbi și de a preveni îmbolnăvirea cronică.

Toate aceste proprietăți ale organismului nostru pot funcționa doar dacă îi oferim materia primă optimă, corectă pentru el. Nu-i așa că un autovehicul care are motor pe benzină nu merge dacă din greșeală îi umplem rezervorul cu motorină? Atunci când nu alimentăm un organism tânăr cu substanțele nutritive necesare, vedem că apar tot felul de boli bizare. Din păcate suntem martorii unei incidențe tot mai mari a cancerelor la copii, despre care nici nu se auzise înainte în istoria omenirii.

Infecții ale urechilor, gâturi pline de streptococi, alergii, deficit de atenție și hiperactivitate – ADD sau ADHD, boli autoimune pot fi prevenite practicând o nutriție sănătoasă încă de la începutul copilăriei. Bolile comune copilăriei nu sunt doar evitabile, dar sunt mult mai ușor de trecut prin alegerea alimentației bazate pe plante. Este ușor de adoptat și vă aduce avantajul de a nu depinde de medicamente.

Atunci când aveți un copil, aveți șansa unică de a modela dezvoltarea unei persoane. Unul dintre cele mai mari daruri pe care îl puteți oferi copiilor voștri este să le dăruiți un organism rezistent la boli. Cum puteți să obțineți acest lucru? Alegând și hrănind copiii preponderent cu alimente vegetale integrale încă de la începutul dezvoltării lor în viața intrauterină.

Dacă în timpul celor nouă luni de sarcină consumați în proporție de 90% alimente bogate în substanțe nutritive, al căror aport de calorii este acompaniat de substanțe fitochimice care stimulează menținerea sănătății, precum: legume verzi (varză, broccoli, vărzuțe de Bruxeelles, kale, saltă, spanac, urzici etc.) și legume neamidonoase (morcovi, țelină, păstârnac, sfeclă, fenicul, ardei, vinete, tomate, conopidă etc.), fructe proaspete, boabe leguminoase (fasole, linte, bob, soia, năut), nuci crude (nuci, caju, arahide, alune de copac, migdale, etc.), semințe (in, hrișcă, chia), avocado, legume amidonoase (cartofi, batat) și cereale integrale veți aduce pe lume un copil sănătos. 10% din dieta zilnică poate să includă alimente minim procesate precum tofu, pâine din cereale încolțite și măcinate grosier, pâine integrală și pește.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.