Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Pentru a putea mânca mai mult de un fruct pe zi puteți să alegeți un măr, o pară, o jumătate de portocală, un sfert de grapefruit și o banană pe care să le transformați într-o cremă sau smoothie.
Combinațiile care se pot face sunt numeroase în funcție de sezon. Alegeți să mâncați nu doar fructele preferate, strecurați printre ele și unul care nu vă place. De ce? Pentru a putea beneficia de substanțele fitochimice pe care ni le oferă fiecare fruct: minerale, vitamine, enzime, etc.
Pentru un plus de savoare puteți adăuga și câteva frunze de ierburi aromatice: lămâiță (Melissa sp.), mentă, busuioc, etc.
Plantele aromatice utilizate în gastronomie și plantele medicinale conțin concentații mai mari de antioxidanți decât fructele și legumele.
Antioxidanții din plante sunt substanțe fitochimce care au rolul de a neutraliza radicalii liberi, care se formează în fiecare clipă în organismul nostru.