Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Prăjitura Red velvet cake este recomandată și pentru un regim vegan (pentru varianta vegan se poate înlocui mierea cu sirop de arțar) sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Pentru a celebra dragostea nu este suficientă doar o zi pe an. Când iubim pe cineva îl iubim în fiecare zi, 24 din 24, 365 din 365 și încercăm să-i arătăm acest lucru prin mici gesturi, cuvinte, priviri .... și îi pregătim ceva delicios pentru desert ...
Ingrediente:
-1 sfeclă roșie
-25 g făină de cocos
-50 g făină de migdale
-25 g fulgi de cocos
-6 curmale (fără sâmburi)
-2 linguri de lapte de soia
-2 linguri cu miere de tei (pentru varianta vegan se poate înlocui mierea cu sirop de arțar)
Glazură
-50 g ciocolată neagră 50%
Decor
-frunze de lămâiță (Melissa sp.) proaspete
-fructe de pădure (proaspete sau congelate)
-inimioare de cocos
Modul de preparare:
1.Ingredientele se pun în vasul mixerului și se omogenizează până se obține o consistență cremoasă.
2.Compoziția se pune într-un inel de inox, se presează bine și se nivelează. Înălțimea bazei prăjiturii poate fi de 2 cm.
3.Până se pregătește glazura de ciocolată prăjitura se introduce la frigider.
4.Ciocolata se rupe bucățele, se pune într-un vas din sticlă și se topește 3-4 minute la cuptorul cu microunde.
5.După ce ciocolata s-a topit se scot prăjiturile din frigider, se scot inelele de inox și cu o linguriță se întinde glazura prin mișcări circulare pe toată suprafața.
6.Prăjitura se decorează cu frunze de lămâiță proaspete, fructele de pădure și inimioarele de cocos.