Innocence cake

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Tortul Innocence cake este recomandat și pentru un regim vegan (pentru varianta vegan se poate înlocui mierea cu sirop de arțar și ouăle cu semințe de chia hidratate) sau ovo-vegetarian.

2.Rețetă de post (pentru varianta de post se pot înlocui ouăle cu semințe de chia hidratate și mierea cu sirop de arțar).

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.

Ingrediente necesare:

Blat

-4 ouă (2 căni cu semințe de chia hidratate peste noapte la frigider obținute din 2 linguri cu semințe de chia)

-1 cană cu făină 50% grâu întreg și 50% albă

-1/2 cană cu zahăr din sfeclă albă

-1 banană

-1 măr Golden

-1 pachet cu praf de copt

Umplutură:

-cremă din griș:

-350 ml apă

-4 linguri cu griș

-3 linguri cu ulei de floarea soarelui

-2 linguri cu dulceață de trandafiri

-1 lingură cu pudră de cardamom

Decor:

-50 g ciocolată neagră 75%

-1 pachet cu pudră de frișcă vegetală

-150 ml lapte de soia natur

-inimioare din cocos

Sirop pentru blat:

-150 ml apă plată

-2 linguri cu miere polifloră (sirop de arțar pentru varianta vegan)

Innocence cake

Innocence cake

Modul de lucru:

1.În procesorul alimentar se pun ingredientele lichide, se omogenizează 2 minute, apoi se pun ingredientele solide, se omogenizează 2 minute.

2.Se adaugă banana și mărul curățate de coajă și tăiate cubulețe.

3.Se adaugă praful de copt și se omogenizează 1 minute. 

4.Compoziția se pune într-o tavă rotundă cu baza detașabilă în care s-a așezat o bucată de hârtie de copt și se coace 40 de minute la 160 grade Celsius.

5.În timp ce blatul se coace, se pregătesc siropul (mierea sau siropul de arțar se adaugă în apă rece plată fără să fie tratate termic), crema din griș, frișca vegetală și inimioarele din cocos.

6.După ce blatul s-a răcit, se scoate din forma pentru copt, se taie în două, apoi se așează pe suportul pentru torturi și se decorează. Blaturile se însiropează, se pune un strat de cremă de griș pe primul blat, apoi se adaugă al doilea strat de blat peste care se adaugă crema din griș. Peste crema din griș se adaugă ciocolata neagră, inimioarele din cocos și pe margine, cu ajutorul unui poș frișca vegetală.

 

Facebookyoutube
 
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.