Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Prăjitura de înghețată cu zmeură Raspberries ice cream cake este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă vegan raw, rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Ingrediente necesare:
pentru înghețată
-2 banane
-250 g de zmeură congelată
pentru blat și bulgărași
-200 g fulgi de cocos
-2 linguri cu ulei de cocos
-2 linguri cu sirop de arțar (pentru un regim vegan și vegetarian) sau 2 linguri cu miere polifloră (pentru un regim vegetarian)
pentru inimioare de înghețată Berries ice cream
-1 banană
-125 g mix de fructe de pădure congelate
Modul de preparare:
Înghețata
1.Înghețata Raspberries ice cream se prepară în mod asemănător cu înghețata cu fructe de pădure Berries ice cream .
Inimioarele de înghețată Berries ice cream
2.Compoziția pentru înghețată Berries ice cream se introduce cu o linguriță în formele pentru congelator și se țin timp de 2 - 3 ore la congelator în sertarul pentru congelare rapidă.
Blatul și bulgărașii din cocos
3.Fulgii de cocos, uleiul de cocos, siropul de arțar (pentru vegani sau vegetarieni) sau mierea polifloră (pentru vegetarieni) se pun în vasul blenderului și se mixează până se obține o consistență lipicioasă.
4.Bulgărașii de cocos se modelează din compoziția pentru blat.
5.Pentru montarea prăjiturii se folosește un inel din inox, care se așează pe o farfurie și în care, cu o lingură se pune compoziție cu înălțimea de aproximativ 1 cm. Se adaugă al doilea strat format din compoziția cu fulgi de cocos și înghețată cu zmeură în raport de 1:1. Se adaugă al treilea strat format din înghețată de zmeură. În vărf se pune un bulgăraș de cocos.