Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Prăjitura cu mousse de zmeură este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă vegan raw, rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Ingrediente necesare:
pentru mousse
-1 banană
-125 g de zmeură
pentru stratul alb
-100 g fulgi de cocos
-1 lingură cu ulei de cocos
-1 lingură cu sirop de arțar (pentru un regim vegan și vegetarian) sau 1 lingură cu miere polifloră (pentru un regim vegetarian)
Modul de preparare:
Mousse-ul
1.Banana și zmeura se pun în vasul blenderului și prin pulsuri scurte se formează crema.
Stratul alb
2.Fulgii de cocos, uleiul de cocos și siropul de arțar (pentru vegani sau vegetarieni) sau mierea polifloră (pentru vegetarieni) se pun în vasul blenderului și se mixează până se obține o consistență lipicioasă.
Stratul roz
3.Jumătate din compoziția statului alb se omogenizează cu 1/4 din compoziția pentru mousse.
4.Pentru montarea prăjiturii cu mousse de zmeură se folosește un pahar, în care, cu o linguriță se pun straturi altenative de compoziție roz, alb și mousse.