Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Crema tartinabilă de tofu cu coriandru este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită și pentru persoane cu intoleranțe la lactoză și/sau gluten.
Brânza tofu realizată din lapte de soia este o alternativă foarte bună pentru persoanele care au intoleranță la lactoză, deci nu pot consuma lapte și produse lactate de origine animală.
Crema tartinabilă de brânză tofu cu coriandru se poate asocia cu salată de avocado cu limetă, lăstari de ridichii și broccoli pentru realizarea unor gustări rapide foarte sățioase.
Ingrediente necesare:
-½ legătură coriandru proaspăt
-115 g brânză tofu simplă
Modul de preparare:
1.Coriandrul se spală bine (trebuie desfăcute toate frunzele și spălate individual), se scutură de apă și se taie fin.
2.Într-un bol se pun frunzele de coriandru tăiate și brânza tofu și se omogenizează cu blenderul electric manual până se obține o cremă verde.