Cum tratam infectiile cu Candida?

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca aceste remedii să se găsească în trusa medicală a casei și în trusa medicală de vacanță.

2.Remediile se pot păstra la temperatura camerei sau conform instrucțiunilor din prospect.

3.Remediile sunt recomandate și persoanelor vegane sau vegetariene.

Candida albicans este o drojdie (fung sau ciupercă unicelulară) care poate să crească în interiorul și pe suprafața corpului uman și dacă nu este ținută sub control de sistemul imunitar sau de bacteriile bune din microbiota intestinală, atunci se poate dezvolta excesiv și poate produce infecții la nivelul gurii, pielii, vaginului sau anusului.

Creșterea excesivă a acestei drojdii poate fi cauzată de consumul de antibiotice, de o digestie proastă, de slaba funcționare a sistemului imunitar, o dietă bogată în zahăr și cereale, stres sau din cauza unor modificări hormonale.  

Cum trebuie să ne tratăm dacă avem o infecție cu Candida? Alimentația este desigur foarte importantă și ea reprezintă primul pas în planul de apărare ce trebuie pus în aplicare!

Astfel, trebuie consumate mâncăruri cu legume colorate bogate în vitamine și minerale, care ajută și susțin buna funcționare a sistemului imunitar.

Pentru a aduce un aport de bacterii bune – probiotice, care pot lupta și ține sub control drojdia Candida se pot mânca alimente fermentate precum varză, usturoi, gogonele murate în saramură, kefir sau iaurt preparat în casă din lapte de capră sau oaie (dacă nu există intoleranță la lactate și dacă aveți o fermă bio de unde să puteți cumpăra lapte).

Îmbunătățirea răspunsului imun se poate obține și prin consumarea sucurilor din legume verzi.

Semințele de in și de chia au proprietăți antifungice (deci pot stopa dezvoltarea drojdiei Candida) și pot fi folosite măcinate sau întregi fie în budinca cu quinoa de la micul dejun, fie în salate de crudități, fie la supe, etc.

Alimentele pe care trebuie să le evităm deoarece favorizează dezvoltarea drojdiei Candida sunt:

-Zahărul – hrănește drojdia și duce la acidifierea organismului ceea ce favorizează dezvoltarea în exces a drojdiei;

-Fructele și sucurile din fructe – chiar dacă sunt în general sănătoase, în cazul infecției cu Candida trebuie evitate pentru că ele conțin multe glucide, care favorizează creștrea drojdiei;

-Alcoolul;

-Substanțele din alimente care ne produc intoleranțe sau alergii alimentare, precum glutenul, lactoza, etc.;

-Cerealele – conțin glucide complexe care sunt descompuse în glucide simple, care pot hrăni drojdia.

Tratamentele naturiste sunt foarte eficiente în tratarea infecțiilor cauzate de  drojdia Candida albicans și constau în utilizarea următoarelor produse:

1.Bacterii probiotice – puteți alege BeneBian de la Walmark 2 capsule/zi dimineața în timpul mesei, sau Eubiotic de la Biofarma 1-2 capsule/zi dimineața în timpul mesei, sau Linex de la Sandoz 1-2 capsule/zi dimineața în timpul mesei;

2.Usturoi – 2 bulbili (căței) pe zi, se pot presa, mojara și amesteca într-o linguriță cu miere;

3.Vitamina C 3 grame/zi – puteți alege supervitamina C 600 mg de la Walmark, 5 pastile/zi;

4.Extract din sâmburi de grapefruit de la CasaHerba 2-3 picături în 50 ml apă și o linguriță cu miere de 2-3 ori/zi,

5.Uleiuri esențiale de oregano (Origanum vulgare), cuișoare (Caryophyllus aromaticus, Eugenia caryophyllata sau Syzygium aromaticum) pentru uz intern de la Fares, 2 picături într-o linguriță cu miere;

6.Ulei esențial de arbore de ceai (Melaleuca  alternifolia) de la Das Gesunde Plus DM (Teebaumöl), 2 – 3 picături pentru aplicații locale externe (după aplicarea uleiului se resimte o ușoară senzație de arsură care dispare în câteva minute).

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.