Briose raw

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan


Etichete:

1.Brioșele raw sunt recomandate și pentru un regim vegan (mierea se înlocuiește cu sirop de arțar) sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.


Ingrediente necesare:

pentru 9 brioșe

Baza

-100 g fulgi de cocos

-100 g fulgi de ovăz

-2 linguri cu sirop de arțar (pentru vegani și vegetarieni) sau 2 linguri cu miere de tei (pentru vegetarieni)

-1 lingură cu pudră de scorțișoară

-4 linguri cu ulei de cocos

-60 g stafide

-3 linguri cu apă plată

Glazura

-100 g ciocolată neagră 75%

-1 lingură cu sirop de arțar (pentru vegani și vegetarieni) sau 2 linguri cu miere de tei (pentru vegetarieni)

Decorul

-nuci caju (9 bucăți)

-merișoare (27 bucăți)


Briose raw

Briose raw


Modul de preparare:

1.Toate ingredientele pentru bază se pun în vasul blenderului și se mixează prin pulsuri scurte până compoziția devine lipicioasă, apoi cu o lingură se umplu formele de brioșe.

2.Ciocolata se rupe bucăți, se pune într-un castron și se topește 2 minute la cuptorul cu microunde, apoi cu o lingură se pune pe fiecare brioșă. Înainte ca ciocolata să se solidifice se adaugă și decorul nucile caju și merișoarele.


 

 

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.