Mousse de zmeură

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Mousse-ul de zmeură este recomandat și pentru un regim vegan (pentru varianta vegan se poate înlocui mierea cu sirop de arțar) sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/ sau gluten.

Ingrediente necesare:

-100 g zmeură
-2 linguri cu pudră de tapioca
-1 linguriță cu zahăr din sfeclă albă
-1 lingură cu miere polifloră (pentru varianta vegan se pune sirop de arțar)
-200 ml lapte de soia

Mousse zmeura

Mousse zmeura

Modul de preparare:

1.Zmeura se pune într-un bol și se lasă să se decongeleze.
2.După ce zmeura s-a dezghețat se pune într-o tigaie pe aragaz la foc mic, se adaugă zahăr și se amestecă până când compoziția ajunge la punctul de fierbere, apoi se oprește focul.
3.Într-o crăticioară se pun laptele de soia și pudra de tapioca, apoi crăticioara se pune pe aragaz la foc mic și se omogenizează continuu până capătă consistența unei creme fine.
4.După ce zmeura s-a răcit se mixează și se amestecă cu jumătate din mousse-ul de tapioca.
4.Într-un pahar se pune mousse-ul alb de tapioca și paharul se ține 15 minute înclinat pe un suport, apoi se adaugă și mousse-ul de zmeură cu tapioca.
 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.