Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Prăjitura Kiwi-Red currant cake este recomandată și pentru un regim vegan (mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar) sau vegetarian.
2.Rețetă vegan raw, rețetă de post, prăjitură fără gluten.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Ingrediente necesare:
-125 g fulgi de cocos
-100 g quinoa
-2 linguri cu ulei de cocos
-2 linguri cu sirop de arțar (pentru vegani) sau miere polifloră (pentru vegetarieni)
-1 kiwi
-2 linguri cu coacăze roșii și negre
1.Quinoa se hidratează într-un borcan cu apă timp de 2 h la frigider.
2.Quinoa și fulgii de cocos, uleiul de cocos, siropul de arțar (pentru vegani sau vegetarieni) sau mierea polifloră (pentru vegetarieni) se pun în vasul blenderului și se mixează până se obține o consistență lipicioasă.
3.Pentru montarea prăjiturii se folosește un inel din inox, care se așează pe o farfurie și în care, cu o lingură se pune compoziție cu înălțimea de aproximativ 1 cm, apoi se adaugă feliile de kiwi astfel încât să arate ca petalele unei flori și două linguri cu bobițe de coacăze roșii și negre.