Cartofi la cuptor cu branza tofu

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Cartofii la cuptor cu brânză tofu sunt recomandați și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.

Această rețetă se prepară foarte repede și poate fi savurată ca fel principal la cină. 

Ingrediente necesare:

-2 cartofi
-100 g brânză tofu simplă
-2 bulbili de usturoi
-1 linguriță cu semințe de susan
-5 nuci
-¼ linguriță de turmeric
-1 crenguță de rozmarin
-1 linguriță cu ulei de floarea soarelui
-¼ linguriță cu sare
-400 ml apă

Cartofi la cuptor cu brânză tofu

Cartofi la cuptor cu brânză tofu

Modul de preparare:

1.Cartofii se spală și se curăță, apoi se taie felii și se pun la fiert.
2.Usturoiul se curăță, se presează prin presă, apoi se mojarează cu sare și ulei până se obține o cremă.
3.Brânza se pune într-un bol și se omogenizează cu crema de usturoi și turmericul.
4.Nucile se sparg, se curăță de coajă și se toacă grosier.
5.După ce cartofii s-au fiert, rondelele se așează într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei, în straturi alternative într-o formă de inox (cilindru sau cub) cu crema de brânză, nucile tocate grosier, semințele de susan și rozmarinul tocat fin.
6.Se introduc în cuptor la 190 grade C timp de 15-20 minute până se rumenesc puțin.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.