Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Budinca din fulgi de ovăz este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă recomandată și pentru persoane cu intoleranță la lactoză.
Pentru a varia gustul, fructele deshidratate pot diferi, puteți pune curmale, smochine, merișoare, etc. Când avem fructe de sezon proaspete, le putem folosi pentru decor.
Ingrediente:
pentru 1 persoană
-2 linguri fulgi de ovăz
-1 linguriță fulgi de cocos
-1 linguriță semințe de in
-1 linguriță semințe de susan
-1 linguriță semințe de floarea soarelui
-1 linguriță merișoare
-1 linguriță cubulețe ananas deshidratat
-250 ml lapte de soia (sau apă, sau lapte de cocos, etc.)
Modul de preparare:
1.Toate ingredientele le puneți într-o crăticioară, le puneți pe foc până dau într-un clocot, apoi stingeți focul și le lăsați puțin acoperite să se pătrundă. Ar fi bine să o mâncați rece. 2.Dacă nu vi se pare destul de dulce (deși nu ar trebui, pt. că are destule fructe confiate) puteți pune 1/2 linguriță cu miere sau sirop de arțar (pentru vegani).
3.Dacă aveți o oală electrică "minune" o puteți folosi dacă preparați budinca pentru 4 persoane, este mai comod.