Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Budinca cu orez și fulgi de ovăz este recomandată și pentru un regim vegan (mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar) sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă recomandată și pentru persoane cu intoleranță la lactoză.
Această budincă se potrivește și pentru burticile deranjate, care tocmai s-au întâlnit cu o enteroviroză. Este ușor de asimilat și conferă multă energie.
Ingrediente necesare:
-2 linguri cu orez alb cu bob lung
-2 linguri cu fulgi de ovăz
-1 lingură cu merișoare
-1 măr Golden fără coajă
-1 linguriță cu miere de salcâm (are proprietatea de crește pofta de mâncare)
-400 ml de apă
Modul de preparare:
1.Mărul se spală, se șterge cu un prosop din hârtie, se curăță de coajă și sâmburi, apoi se taie cubulețe.
2.Toate ingredientele în afară de miere se pun într-o crăticioară pe aragaz la foc mediu și se omogenizează cu o lingură ca să nu se lipească orezul și fulgii de ovăz de fundul vasului.
3.Se așteaptă până ce apa ajunge la punctul de fierbere, apoi se oprește focul, se mai omogenizează puțin și se acoperă cu un capac.
4.După ce budinca s-a răcit se pune într-un bol și se îndulcește cu mierea de salcâm (pentru vegani mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar).