Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Prăjitura Rawdia cake este recomandată și pentru un regim vegan (mierea poate fi înlocuită cu sirop de arțar) sau vegetarian.
2.Rețetă vegan raw, rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.
Ingrediente necesare:
-125 g fulgi de cocos
-100 g fulgi de ovăz
-2 linguri cu ulei de cocos
-2 linguri cu sirop de arțar (pentru vegani) sau miere polifloră (pentru vegetarieni)
Modul de preparare:
1.Fulgii de cocos și cei de ovăz, uleiul de cocos, siropul de arțar (pentru vegani sau vegetarieni) sau mierea polifloră (pentru vegetarieni) se pun în vasul blenderului și se mixează până se obține o consistență lipicioasă.
2.Pentru montarea prăjiturii se folosește un inel din inox, care se așează pe o farfurie și în care, cu o lingură se pune compoziție cu înălțimea de aproximativ 1 cm, apoi se adaugă două linguri cu bobițe de rodie.