Ce substante nutritive contin fulgii de ovaz?

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Ce mâncăm și felul în care mâncăm se răsfrânge asupra sănătății noastre. De aceea ar trebui să avem un aport nutrițional echilibrat în fiecare zi. Înainte de a începe să mâncăm și în timpul meselor  trebuie să fim calmi, binedispuși, să ne lăsăm simțurile olfactive să demareze procesul de digestie și asimilare a substanțelor nutritive din fiecare aliment integral (minim procesat industrial sau neprocesat industrial) pe care îl mâncăm.

Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de:

1.fibre alimentare solubile și insolubile

2.acizi grași mononesaturați și polinesaturați

3.proteine - aminoacizi

4.minerale – fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu

5.vitamine – B1 (tiamină), B5 (acid pantotenic), B9 (acid folic)

Fulgii de ovăz din compoziția Cerealelor Homemade au următoarea compoziție biochimică (nutritivă):

  • Glucide: amidon și fibre alimentare; indicele glicemic IG=40 (indicele glicemic - IG, măsoară câtă glucoză este absorbită în sistemul circulator – sânge după consumul unui glucid –carbohihrat);
  • Lipide: acizi grași mononesaturați, polinesaturați, omega 3 și omega 6;
  • Proteine: aminoacizi, gluten ;
  • Minerale: calciu (Ca), fier (Fe), magneziu (Mg), fosfor (P), potasiu (K), sodiu (Na), zinc (Zn), cupru (Cu), mangan (Mn) și seleniu (Se);
  • Vitamine: E (tocoferol), B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (vitamina PP, niacina), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxina), B9 (acid folic).

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.