Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Pizza vegană este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.
Pentru această seară vă propun o pizza cu apropouri romantice - inimioare din tofu și alte câteva ingrediente vegane.
Ingrediente necesare:
-340 g făină albă 000 din grâu
-100 g făină integrală din grâu
-25 g drojdie proaspătă
-3 linguri cu ulei de floarea soarelui
-1 lingură cu semințe de in
-1 lingură cu semințe de susan
-270 ml apă
-115 g brânză tofu cu ardei
-1 ardei roșu capia
-100 g porumb boabe (congelat)
-6 măsline
-2 linguri cu iaurt natur din soia
Modul de preparare:
1.După ce pregătiți aluatul pentru blatul de pizza lăsați-l 15 minute la dospit, apoi formați câte o sferă pentru fiecare blat, pe care o aplatizați cu sucitorul și îi conferiți diametrul dorit.
2.Ardeiul se spală, se șterge și se taie felii.
3.Brânza tofu se taie felii cu grosime de aproximativ 1 cm, apoi cu forma inimioară se fac 5 inimioare.
4.Din iaurtul și brânza de soia rămasă se face o cremă.
5.Blatul pentru pizza se așează într-o formă de pizza.
6.Pe blat se pun ingredientele: crema de iaurt cu brânza tofu, legumele, inimioarele din brâmză tofu și se coc la cuptor la 200 grade C timp de 15-20 de minute.