Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Salata iceberg cu avocado și lăstari este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Rețetă vegan raw, rețetă de post.
3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.
Ingrediente necesare:
-1/4 salată iceberg
-25 g rucola
-1 avocado
-1 ardei capia roșu
-10 roșii cherry diverse sortimente - galbene, roșii, roșu cu verde, portocalii
-2 linguri cu lăstari (germeni) de ridiche
-2 linguri cu lăstari (germeni) de ceapă roșie
-2 linguri cu lăstari (germeni) de lucernă și chimen dulce
-suc de la 2 felii de lămâie
-1/2 linguriță ulei de floarea soarelui
-1/4 linguriță cu sare
Modul de preparare:
1.Legumele se spală, se șterg cu un prosop din hârtie sau se scutură de apă (frunzele de salată), apoi se taie.
2.Toate ingredientele se pun într-un castron și se amestecă.