Autor text și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan
Etichete:
1.Lăstarii sunt recomandați și pentru un regim vegan sau vegetarian.
2.Lăstarii sunt potriviți și pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/ sau gluten.
3.Lăstarii sunt alimente care pot fi consumate și în diete raw vegan.
Lăstarilor de ceapă (Allium cepa) li se atribuie proprietăți medicinale datorită conținutului în compuși sulfurați, a aliicinei și quercetinei. Astfel, consumul lor poate fi benefic organismului, având proprietăți antivirale, antibacteriene, antimicotice și antiparazitare. De asemenea, pot contribui la scăderea valorilor colesterolului, a fluidificării sângelui, prevenind astfel apariția trombozelor, a atacurile de cord sau cerebrale.
Lăstarii de ceapă roșie sunt fragezi, crocanți și plini de minerale, vitamine și enzime. Gustul lăstarilor este intens, concentrând aroma specifică a cepelor. Lăstarii de ceapă roșie au un gust picant de ceapă.