Lastari (germeni) de ceapa rosie

Autor text și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan


Etichete:

1.Lăstarii sunt recomandați și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Lăstarii sunt potriviți și pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/ sau gluten.

3.Lăstarii sunt alimente care pot fi consumate și în diete raw vegan.


Lăstarilor de ceapă (Allium cepa) li se atribuie proprietăți medicinale datorită conținutului în compuși sulfurați, a aliicinei și quercetinei. Astfel, consumul lor poate fi benefic organismului, având proprietăți antivirale, antibacteriene, antimicotice și antiparazitare. De asemenea, pot contribui la scăderea valorilor colesterolului, a fluidificării sângelui, prevenind astfel apariția trombozelor, a atacurile de cord sau cerebrale.   


Lastari (germeni) ceapa rosie

Lastari (germeni) ceapa rosie


 

Lăstarii de ceapă roșie sunt fragezi, crocanți și plini de minerale, vitamine și enzime. Gustul lăstarilor este intens, concentrând aroma specifică a cepelor. Lăstarii de ceapă roșie au un gust picant de ceapă.


 
facebookyoutube  
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply