Cum sa tratam enterovirozele?

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca aceste remedii să se găsească în trusa medicală a casei și în trusa medicală de vacanță.

2.Remediile se pot păstra la temperatura camerei sau conform instrucțiunilor din prospect.

3.Remediile sunt recomandate și persoanelor vegane sau vegetariene.

Toamna se numără bobocii. Au fost numărați pe 15 septembrie, erau prezenți toți, dar zilele acestea sunt din ce în ce mai puțini în clasă. Au fost reținuți acasă din cauza unei enteroviroze, enterocolite. Urâte manifestări: episoade repetate de vomă, crampe abdominale puternice, urmate apoi de diaree acută cu miros îngrozitor de câteva ori pe zi, poate puțin de febră. 

După ce episoadele de vomă au trecut, dar persistă starea de greață pot fi administrate sublingual (sau dizolvate în puțină apă) 3 granule homeopate de Nux vomica concentrație 30 CH de 3 - 4 ori pe zi la interval de trei ore.

Pentru a preveni deshidratarea putem folosi:

1.o infuzie de ceai Enterostop de la Fares - 1 linguriță amestec de plante + 1 pliculeț ceai Baby Tea de la Celmar la 200 ml apă fiartă, se lasă la infuzat 10 - 15 minute acoperit și se poate îndulci cu o linguriță cu miere (doar după ce ceaiul s-a răcit). Se bea înainte de masă. Pentru copii între 3 -6 ani: 1 - 2 ăni pe zi, copii între 7 - 14 ani 2 - 3 căni pe zi, copii peste 14 ani și adulți 3 - 4 căni pe zi.

2.apă de orez alb fiert cu puțină sare și îndulcit cu miere - 1 lingură cu orez la 300 ml apă și o linguriță cu miere.

3.săruri de hidratare (copiilor nu prea le plac, pentru că au gust sărat și cu aromă de banane sau portocale, cam nefericită combinația!, deci nu vă bazați pe ele).

Pentru a stopa diareea infecțioasă acută putem folosi:

1.Enterol 250 mg de la Biocodex - conține celule de levuri liofilizate din specia Saccharomyces boulardii:

- pentru copii mici 1 pliculeț pe zi suspensionat în 20 ml apă plată;

-pentru copii peste 12 ani și adulți 1 capsulă  pe zi înghițită cu 200 ml apă.

Alimentele care se pot consuma: mâncare de orez cu morcovi, lapte vegetal de orez, ceaiuri din plante medicinale Enterostop, afine, Baby Tea, mentă, covrigei simpli (de Buzău), grisine simple.

Dacă nimic din toate acestea nu merge și starea generală a copilului este proastă, are febră mare, este apatic,  nu are chef de șotii, atunci ar trebui să mergeți la medic.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.