Cum tratam boala gura, mana, picior?

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca aceste remedii să se găsească în trusa medicală a casei și în trusa medicală de vacanță.

2.Remediile se pot păstra la temperatura camerei sau conform instrucțiunilor din prospect.

3.Remediile sunt recomandate și persoanelor vegane sau vegetariene.

Boala gură, mână, picior este cauzată de unul dintre serotipurile virusului Coxsackie și poate debuta cu febră mare, dureri în gât, stare de neliniște și irascibilitate, urmată de apariția unor afte, ulcerații în gură, pustule pe palme, tălpi și picioare.

Fiind o boală cauzată de un virus NU UTILIZAȚI antibiotice. Iată câteva remedii, care vor ameliora simptomele:

1.Rhus toxicodendron 30 CH de la PlantExtrakt, Boiron sau Farmacii Homeopate cu laborator propriu - se administrează sublingual sau dizolvate în puțină apă (pentru copii mici) timp de 3 zile astfel: în prima zi câte 3 granule la 6 ore, a doua zi câte 3 granule la 8 ore, a treia zi câte 3 granule la 12 ore; 

2.Soluție cu glicerină și anestezină - pentru calmarea durerilor cauzate de leziunile veziculare de la nivelul gurii și gâtului;

3.Gargară cu apa bicarbonatată - 1/2 linguriță la 200 ml apă plată;

4.Ceai dintr-un gram de scorțișoară (baton nu pudră) fiert în 200 ml apă, se pot bea 3 cești pe zi;

5.Ceai de mușețel 1 pliculeț la 200 ml apă fiartă;

6.Usturoi administrat fie sub formă de capsule fie ca ceai obținut din 2-3 bulbili (căței) fierți în 200 ml apă timp de 10 minute. După ce apa se răcește se poate adăuga 1 linguriță cu miere. 

7.Ulei de mușețel de la Favisan - 20 de picături într-o linguriță cu miere pentru copii între 1 și 7 ani, 40 de picături într-o linguriță cu miere pentru copii peste7 ani și adulți.

În perioada de derulare a bolii și după aceea nu consumați produse lactate, carne și alimente superprocesate. Optați pentru un meniu bazat pe fructe, legume, leguminoase și cereale integrale. În cazul copiilor mici, pentru a evita deshidratarea acestora, administrarea de lichide este foarte importantă. Dați-le cu lingurița dacă nu pot bea mai mult la fiecare 30 de minte ceaiurile de scorțișoară, mușețel și suc presat din fructe și legume (fresh de măr, morcov, pară).

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.