Cum tratam infectiile urinare?

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca aceste remedii să se găsească în trusa medicală a casei și în trusa medicală de vacanță.

2.Remediile se pot păstra la temperatura camerei sau conform instrucțiunilor din prospect.

3.Remediile sunt recomandate și persoanelor vegane sau vegetariene.

Infecțiile urinare sunt cauzate în general de  bacteria Escherichia coli, care este prezentă în mod normal în microbiota intestinală umană.  

În cazul în care tranzitul intestinal este lent și eliminarea materiilor fecale nu se face zilnic, atunci aceste bacterii stagnează în intestinul gros și profită de această ocazie să se înmulțească. Înmulțirea lor într-un număr foarte mare poate cauza producerea unei infecții urinare bacteriene. Infecția se poate produce și prin intermediul sângelui sau al  limfei.

Alte cauze pentru apariția infecțiilor urinare pot fi raporturile sexuale, cateterele urinare, mărirea prostatei, etc.

Pentru confirmarea infecției și a agentului etiologic trebuie realizată o urocultură. În afară de Escherichia coli, infecțiile urinare pot fi cauzate și de alte bacterii precum Staphylococcus saprophyticus, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas, și Entrobacter. În cazuri rare agentul etiologic poate fi o drojdie (care produce o micoză) sau un virus.

Frecvența infecțiilor urinare cu agent etiologic bacterian este mai mare la femei decât la bărbați din cauza dimensiunii structurilor anatomice puțin diferite ale aparaturlui urinar – la femei uretra este mai scurtă decât la bărbați fiind mai aproape de anus.

Dacă infecția nu este tratată imediat, bacteriile pot ajunge în tractul urinar inferior la nivelul vezicii urinare și apare cistita, apoi înaintează și mai sus spre tractul urinar superior la nivelul rinichilor și apare pielonfrita. Escherichia coli se  atașează de peretele vezicii urinare și poate forma un biofilm mai greu de îndepărtat.

Schema de tratament, care trebuie aplicat de la primele semne de infecție include extracte gemoterapice, uleiuri esențiale din plante medicinale și ceaiuri.

Tratamentul extern constă în aplicații locale cu:

1.Ceai de gălbenele (Calendula officinalis) de la Fares se prepară dintr-un plic cu ceai în 200 ml apă clocotită lăsat 10 minute acoperit.

2.Ulei din arbore de ceai (Melaleuca  alternifolia) de la Das Gesunde Plus DM (Teebaumöl), 2 – 3 picături (după aplicarea uleiului se resimte o ușoară senzație de arsură care dispare în câteva minute);

3.Ulei de mușețel (Matricaria camomilla) de la Favisan 10 – 20 de picături.

Tratamentul intern constă în administrea orală de:

1.Extract din sâmburi de grapefruit Citrosept 80% de la Casaherba

-copii între 2 – 12, se amestecă 1 – 2 picături în 100 ml apă și o linguriță cu miere*, de 2 ori pe zi după mese (*extractul este foarte amar și de aceea trebuie amestecat cu miere);

-copii mai mari de 12 și adulți, se amestecă 4 – 5 picături în 100 ml apă și o linguriță cu miere*, de 2 ori pe zi după mese (*extractul este foarte amar și de aceea se poate amesteca cu miere).

2.Extract din mlădițe de merișor (Vaccinium vitis) de la PlantExtrakt

-copii între 2 și 7 ani, 1 ml într-o linguriță cu apă, de 2 ori pe zi, înainte de masă;

-copii peste 7 ani și adulți, 2 ml într-o linguriță cu apă, de 2 ori pe zi, înainte de masă.

3.Extract din sevă de mesteacăn (Betula linfa) de la PlantExtrakt

-copii peste 7 ani și adulți, 2 ml într-o linguriță cu apă, de 2 ori pe zi dimineața și seara, înainte de masă.

4.Ceai Diurosept de la Fares se prepară dintr-un plic cu ceai în 200 ml apă clocotită lăsat 10 minute acoperit. Tratamentul se face timp de 1 lună până la 3 luni.

Copii între 3 – 12 ani: 2 – 3 căni cu ceai pe zi, între mese;

Copii peste 12 ani și adulți: 4 – 6 căni cu ceai pe zi, între mese.

Ceaiul poate fi administrat și femeilor însărcinate 2 – 3 căni cu ceai pe zi, timp de 2 săptămâni pe lună. 

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.