Remediu pentru maini crapate

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca aceste remedii să se găsească în trusa medicală a casei și în trusa medicală de vacanță.

2.Remediile se pot păstra la temperatura camerei sau conform instrucțiunilor din prospect.

3.Remediile sunt recomandate și persoanelor vegane sau vegetariene.

Din cauza frigului vasele de sânge aflate la extremități ale corpului nostru (mâini, picioare) se contractă foarte mult.

În sezonul rece, în special mâinile pot avea de suferit din cauza expunerii la frig. Acestea devin reci, pale, apoi roșii, se descuamează, devin aspre și se crapă.

La unele persoane se pot forma "insule" interdigitale de culoare roșie, apoi albă cu aspect rugos (ca o piele de reptilă) cu senzație de prurit (mâncărime).

Evident trebuie să purtăm mănuși pentru a ne proteja mâinile, dar la persoanele care au circulația periferică deficitară, sau au pulsul mic această măsură de precauție poate uneori să fie ineficientă.

Pentru a preveni uscarea și crăparea mâinilor putem folosi atât preventiv, cât și curativ următoarele tratamente locale:

1.Ulei de mușețel de la Favisan, 2-3 picături aplicate pe fiecare palmă și masat;

2.a)Cremă de gălbenele de la Nera Plant (conține - ulei de floarea soarelui, ceară de albine, ulei de măsline, extract de gălbenele, extract de sânziene, apă, alcool, miere de albine, ulei volatil de lavandă, linalool). Se aplică în strat subțire pe piele și se masează până se absoarbe. Nu trebuie aplicată pe răni deschise.

sau

2.b)Alifie de gălbenele de la Herbamon (conține și ingrediente de natură animală - gălbenele, ceară naturală, suport de untură). Se aplică în strat subțire pe piele și se masează până se absoarbe. Nu trebuie aplicată pe răni deschise.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.