Sfaturi pentru tatici cu copii raciti

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca aceste remedii să se găsească în trusa medicală a casei și în trusa medicală de vacanță.

2.Remediile se pot păstra la temperatura camerei sau conform instrucțiunilor din prospect.

3.Remediile sunt recomandate și copiilor vegani sau vegetarieni.

Atunci când micuții sunt răciți puteți încerca următoarele remedii:

1.Pentru desfundarea nasului puteți să-i faceți aerosoli cu ser fiziologic 2 ml, apoi cu batistuța bebelușului cuplată la aspirator îi apirați pe rând din fiecare nară și după aceea îi puneți căte un puf în fiecare nară cu apă de mare cu cupru. Cuprul are efecte antibacteriene foarte puternice și poate fi administrat 4 - 5 zile.

2.Tot pentru desfundarea nasului puteți pune pe un tamponaș demachiant câte 2 picături de lavandă și eucalipt și să îl așezați lângă pernă când doarme.

3.Umiditatea și temperatura aerului din interiorul încăperilor în care ne desfășurăm activitățile zilnice (acasă, la creșă, grădiniță, școală, etc.) sunt foarte importante. O umiditate mai mică de 5o% și o temperatură mai mare de 22,5 grade Celsius fac ca mucoasa nazală să se usuce și astfel să permită virusurilor să pătrundă mai ușor în celulele noastre și să ne invadeze corpul. Putem păstra umiditatea relativă dintr-o încăpere cu ajutorul unui umidificator de cameră cu nebulizator, care are o capacitate suficient de mare raportată la volumul de aer din încăpere. Este important ca umidificatorul să dispună de un compartiment special în care se pot pune uleiuri esențiale de lavandă, eucalipt, lămâie, arbore de ceai, etc. care împrospătează aerul și au efecte antibacteriene și antivirale puternice.   

4.Pentru prevenirea creșterii febrei puteți masa zona încheieturii brațelor, pe piept, la ceafă, lobii urechilor și în spatele urechilor cu un amestec de uleiuri esențiale obținut din 5 picături de ulei esențial de lavandă și 5 picături de eucalipt diluate în 20 ml ulei de măsline sau de migdale.   

5.În această perioadă, când micuții sunt răciți ar trebui să evitați lactatele pentru că produc mucozități și vindecarea este întârziată. Dați-le supe de legume, mâncăruri ușoare de legume, care se digeră ușor, creme de fructe obținute rapid din portocală, banană, măr procesate rapid cu blenderul, suc de morcov, măr și grapefruit.

6.Dacă va face febră până în 38 grade le puteți da ceai de soc cu lămâie, ceai Hapciu răceală și gripă de la Fares. Este foarte important să îi hidratați. În ceaiuri puteți pune puțină miere, 1 linguriță la 250 ml de ceai.

7.Imunogrip junior ce conține echinacea (Echinacea purpurea), măceş (Rosa canina), afin (Vaccinium myrtillus), coacăz negru (Ribes nigrum), cătină (Hippophae rhamnoides) de la Plantextrakt diluat în puțină apă, 4 zile consecutiv, urmat de 4 zile de pauză. Puteți face câte o cură de 4 săptămâni în august și în ianuarie pentru a asigura răspunsul al organismului în perioadele septembrie – octombrie și februarie – martie. În cele 4 zile în care nu administrați Imunogrip junior puteți să luați Vitamenim tot de la Plantextrakt. Se obțin rezultate bune cu ele. În funcție de categoria de vârstă puteți administra Imunogrip junior astfel:

  • 1 – 2 ani:  3 ml de 2 ori pe zi;
  • 2 – 4 ani:  3 ml de 3 ori pe zi;
  • 5 – 7 ani:  5 ml de 3 ori pe zi;
  • peste 7 ani: 5 ml de 5 ori pe zi;

Coacăzul negru are proprietăți antiinflamatoare puternice fiind considerat varianta naturală a ibuprofenului sau alt antiinflamator de sinteză chimică.

8.Nu folosiți antibiotic decât dacă micuții sunt într-o stare critică. Se poate face o analiză de sânge și dacă valoarea CRP este foarte mare se administrează antibiotic. Valoarea CRP este sub 5 în mod normal, și poate crește până la 50 -60 în infecții virale (deci nu dăm antibiotic), la valori mai mari de peste 100 cereți să vă facă o analiză de laborator pentru identificarea bacteriilor prelevate din nas și gât pentru a vedea ce bacterii sunt și o antibiogramă pentru a ști la ce antibiotic sunt sensibile, abia apoi administrați antibioticul la care acestea sunt sensibile.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.