Tratamente naturiste pentru colon iritabil

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca aceste remedii să se găsească în trusa medicală a casei și în trusa medicală de vacanță.

2.Remediile se pot păstra la temperatura camerei sau conform prospectului.

3.Remediile sunt indicate și persoanelor vegane sau vegetariene.

Deoarece sistemul digestiv reprezintă o componentă vitală a fiecărui organism la nivelul lui există numeroși centri nervoși. Stilul de viață alert, stresul, anxietatea, grijile de zi cu zi influențează negativ digestia și duc la apariția unor simptome grupate sub denumirea de colon iritabil. După fiecare masă apare o senzație de disconfort abdominal, balonare, crampe, arsuri, somnolență. De asemenea, poate apare o alternanță de scaune frecvente diareice cu perioade de constipație.

Remediile naturiste care se folosesc trebuie să acționeze nu doar asupra digestiei, ci și a sistemului nervos vegetativ, asupra sării psihice. Astfel, pentru inducerea unei stări de calm, liniște și relaxare se pot folosi plante care, prin componentele lor bioactive să asigure atingerea acestei stări, precum: sunătoarea, florile de lavandă, de tei, valeriana, măghiranul, melisa, floarea pasiunii, rooibus.

Eletarria cardamomum - cardamom

Eletarria cardamomum - cardamom

Ceaiul Colon sănătos de la Fares conține fructe de cardamon, flori de lavandă, măghiran, mentă, flori de muşeţel, flori de tei,  sunătoare, rădăcină de valeriană, care acționează atât asupra mucoasei colonului, cât și a stării psihice. Se pot bea trei căni pe zi cu jumătate de oră înaintea meselor, timp de trei luni de zile.

Carica papaya - papaia

Carica papaya - papaia

Pentru a stimula digestia, după mesele principale se pot administra capsule Digestie ușoară de la Fares, ce conțin: extract de ananas - bromelaină, fructe de coriandru, frunze de dafin, radacină de gențiană, rizomi de ghimbir, rizomi de obligeană, extract de papaia - papaină, semințe de muștar.

Phyllantus-Emblica

Phyllantus-Emblica

Plantele Emblica officinalis (Amla), Terminalia chebula (Haritaki), Terminalia belerica (Bibhitaki) contribuie la mobilizarea și eliminarea toxinelor din sânge și în special la curățarea și detoxifierea colonului. Echilibrează asimilarea și eliminarea alimentelor  nedigerate. Datorită controlului asupra bacteriilor și fungilor, contribuie la menținerea echilibrului florei intestinale care are un rol esențial în procesul de digestie și imunitate a organismului.

Plantele au rol în menținerea stării de sănătate a sistemului digestiv, digestiei bune prin normalizarea acidității gastrice, a secreției și funcționarii enzimelor digestive, protecției mucoasei gastrice și intestinale, mobilizarea și eliminarea toxinelor din sânge și în special curățarea și detoxifierea colonului, susținerea capacității de autoapărare prin protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și susținerea sistemului imunitar.

Cele trei plante sunt combinate sub formă de comprimate Trifyla de la Ayurmed și pot fi administrate câte un comprimat de două ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, timp de trei luni de zile.

Passiflora sp. - floarea pasiunii

Passiflora sp. - floarea pasiunii

Pentru asigurarea unui somn adânc, care să permită refacerea completă a organismului și diminuarea stării de agitație, anxietate, nervozitate, înainte de culcare se poate bea un ceai Ruhe & Entspannung de la Das Gesunde Plus ce conține: melisa, floarea pasiunii, rooibus. Ceaiul se poate prepara într-o cană dintr-un pliculeț de ceai cu 200 ml fiartă, care se acoperă timp de cinci minute. Ceaiul nu dă dependență.

Facebookyoutube Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.