Snitele din dovlecei la cuptor

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Șnițelele din dovlecei la cuptor sunt recomandate și pentru un regim ovo-vegetarian.

2.Rețetă potrivită și pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Pentru cină vă propun să pregătiți șnițele din dovlecei la cuptor alături de o salată iceberg cu avocado, germeni de ridiche, lucernă, trifoi și lămâie.

Ingrediente necesare:

-1 dovlecel
-2 ouă
-2 linguri cu făină integrală din grâu
-10 frunze cu busuioc proaspăt
-2 linguri cu semințe de floarea soarelui
-1 lingură cu semințe de chia
-115 g brânză tofu cu chimen
-1 lingură cu ulei de floarea soarelui pentru uns tava

Snitele dovlecei

Snitele dovlecei

Modul de preparare:

1.Dovlecelul se spală, se șterge cu un prosop din hârtie, apoi se răzuiești prin răzătoarea mare a răzătoarei electrice multifuncționale.
2.Frunzele de busuioc se spală și se toacă fin.
3.Ouăle se bat bine și se pun peste dovlecelul ras și brânza tofu făcută bulgărași.
4.Se adaugă făina în ploaie, se omogenizează, apoi se pun semințele de floarea soarelui, chia și frunzele de busuioc tocate fin.
5.Compoziția se pune într-o tavă unsă cu ulei și se coace timp de 40 minute la 160 grade C.
6.După ce s-au copt se taie 6 bucăți cu inelul de inox.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply