Tartine cu pate de soia si naut

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Tartinele cu pate de soia și năut sunt recomandate și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă recomandată și pentru persoane cu intoleranță la lactoză.

Ingrediente necesare:

-1 cană cu boabe de soia fierte

-1 cană cu boabe de năut fierte

-1 ceapă

-3 linguri cu măsline Kalamata feliate

-1 linguriță cu ulei de soia

-1 linguriță cu ulei de măsline

-½ linguriță cu sare

-semințe de susan pentru decor

Pate de soia cu naut

Pate de soia cu naut

Modul de preparare:

1.Boabele de soia și năut se spală și se pun într-un borcan cu apă la frigider, peste noapte să se hidrateze.

2.A doua zi boabele de soia și năut se fierb, apoi apa de fierbere se scurge într-un vas.

3.Ceapa se călește în ulei de măsline.

4.Peste boabele de soia și năut se adaugă ceapa și puțină apă de fierbere, uleiul de soia, apoi se pasează cu mixerul vertical până se formează o pastă omogenă.

4.Se adaugă măslinele Kalamata feliate și se amestecă până se încorporează în pateul de soia și năut.

5.Pateul se poate mânca pe lipie, baghetă sau chifle cu castraveți murați.

 

 
facebookyoutube  
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply