Batoane cu cereale homemade

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Batoanele cu cereale homemade sunt recomandate și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.

Aceste batoane sunt ideale pentru pachețelul de la școală al copiilor, pentru o gustare energizantă după joaca în parc, un antrenament la sală sau orice altă activitate fizică mai mult sau mai puțin solicitantă.

Ingrediente necesare:

-jumătate din cantitatea de cereale homemade cu nuci

-100 g curmale (fără sâmburi)

-4-5 linguri cu lapte vegetal (cocos, soia, migdale)

-2 linguri cu fulgi de cocos pentru crustă

Batoane cu cereale

Batoane cu cereale

Modul de realizare:

 

1.Cerealele homemade se pun în vasul blenderului împreună cu curmalele și laptele vegetal.

2.Se omogenizează până când compoziția devine lipicioasă și se pot forma batoanele.

3.Se ia cu o lingură din compoziție și se modelează sub formă de paralelipiped, se trece prin fulgii de cocos și se pun pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se lasă să se usuce câteva ore la temperatura camerei.

4.Batoanele se pot păstra timp de o săptămână la frigider.   

 

 
Facebookyoutube  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply