Mancare Halloween

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Supa Halloween este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.

Pentru petrecerea de Halloween vă propun ca fel principal o mâncare plină cu arome minunate din legume de sezon - dovleac, batat, morcovi, fenicul, conopidă, gogoșari, tulpini de țelină. Poftă bună tuturor!

Ingrediente necesare:

-1 felie dovleac
-1 batat
-2 morcovi
-1 gogoșar
-2 fire ceapă verde
-3 tulpini de țelină (Apio)
-½ fenicul
-¼ conopidă
-1 lingură cu tarhon uscat
-½ lingură cu ulei de floarea soarelui
-¼ linguriță cu sare
-330 ml apă

Mâncare Halloween

Mâncare Halloween

Modul de preparare:

1.Legumele se spală, se șterg cu un prosop din hârtie, se curăță și se taie. Dovleacul, batatul, feniculul și gogoșarul se taie cubulețe, morcovii, tulpinile de țelină și ceapa verde se taie rondele.
2.Toate legumele se pun într-o tigaie înaltă și se călesc 2 minute, apoi se adaugă apa și se fierb până se înmoaie puțin.
 
Facebookyoutube  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply