Paine integrala

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Pâinea integrală este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.

Mirosul de pâine ce se coace în cuptor este inconfundabil. Pentru a vă bucura nu doar de mirosul de pâine, ci și de gustul ei, de coaja crocantă și miezul pufos vă propun să încercați următoarea rețetă.

Ingrediente necesare:

-220 g făină albă 000 din grâu
-220 g făină integrală din grâu
-3 linguri cu ulei de floarea soarelui
-25 g drojdie proaspătă
-270 ml apă

Paine integrala

Paine integrala

Modul de preparare:

1.Ingredientele se cântăresc pe rând, apoi în vasul mașinii de pâine se pun mai întâi lichidele apa și uleiul, apoi drojdia.
2.După ce se omogenizează puțin se adaugă făinurile.
3.Mașina de pâine se programează pentru funcția de frământat de două ori consecutiv, apoi după terminarea programului (15 x 2 = 30 minute) se lasă la dospit.
4.După aceea fie se programează pentru funcția de copt (60 minute), fie coca se modelează și se așează într-o tavă și se coace la cuptor la 190 grade C timp de o oră.

 
facebookyoutube  
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply