Salata calda de ghebe

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Salata caldă de ghebe este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.

Poate nu vă plac zilele nesfârșite ploioase de toamnă, dar gândul că veți putea mânca o salată caldă de ghebe (ciuperci din specia Armillaria mellea, care apar în pădurile de foioase în această perioadă) vă va scoate din starea de melancolie în care ați căzut.
Nefiind foarte buni cunoscători ai speciilor de ciuperci este cel mai bine să le cumpărați din surse sigure, selecționate de societăți comerciale autorizate, altfel vă puteți risca viața.
Savurați-le, sunt delicioase! 

Ingrediente necesare:

-500 g ghebe
-2 bulbili (căței) de usturoi
-1 ceapă roșie de apă (hașmă)
-1 morcov
-½ dovlecel
-1 linguriță cu ulei de floarea soarelui
-¼ linguriță cu sare
-300 ml apă

Salata de ghebe

Salata de ghebe

Modul de preparare:

1.Ghebele se spală temeinic sub jet de apă și apoi fiecare individual, apoi se pun într-un vas cu apă clocotită și se fierb 15-20 de minute.
2. Ceapa, morcovul și dovlecelul se spală și se șterg cu un prosop din hârtie.
3.Ceapa și morcovul se curăță și se taie rondele, iar dovlecelul se taie cubulețe.
4.Usturoiul se curăță și se taie felii.
5.După ce ghebele s-au fiert se aruncă apa și se călesc cu ceapa, usturoiul, morcovul și dovlecelul la foc mic.
6.Salata de ghebe caldă se poate asocia cu mămăligă (polenta) cu usturoi.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.