Salata de rucola cu ciuperci brune

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Salata de rucola cu ciuperci brune este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză și/sau gluten.

Dacă vă plac ciupercile Champignon albe, atunci cu siguranță veți aprecia și gustul celor brune, care este mai intens. Va propun o Salată de rucola cu ardei, ciuperci Champignon brune și polenta cu usturoi și rozmarin. 

Ingrediente necesare:
-50 g salată rucola
-1 ardei gras roșu
-50 g măsline feliate
-½ linguriță oțet de mere
-½ linguriță ulei de armurariu
-¼ linguriță cu sare
-50 g ciuperci Champignon brune
-1 bulbil (cățel) de usturoi
-½ lingură cu ulei de floarea soarelui
-¼ linguriță cu sare
-100 g făină de porumb
-200 ml apă
-100 g brânză tofu simplă
-1 crenguță de rozmarin
-1 lingură cu ulei de floarea soarelui

Salata rucola

Salata rucola

Modul de preparare:
1.Ciupercile se curăță de coajă, se taie felii și se sotează în ulei.
2.Usturoiul se curăță de coajă, se presează cu presa de usturoi și se adaugă peste ciupercile sotate.
3.Într-o crăticioară se pun apa, făina de porumb și se ține la foc mediu amestecând continuu. După ce apa a scăzut și făina s-a fiert se adaugă uleiul, brânza tofu simplă sfărâmată bulgărași și rozmarinul tocat fin.
4.Salata rucola se spală și se scurge de apă.
5.Ardeiul se spală, se șterge cu un prosop din hârtie și se feliază transversal.
6.Într-un bol se amestecă salata rucola, ardeiul gras roșu, măsline feliate și se asezonează cu puțină sare, oțet de mere și ulei de armurariu.
7.În fotografia care însoțește rețeta vă prezint o idee pentru montarea platoului pentru servit.
 
Facebookyoutube  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply