Chec cu dovleac

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Checul cu dovleac este recomandat și pentru un regim vegan (ouăle pot fi înlocuite cu semințe de chia hidratate) sau ovo-vegetarian.

2.Rețetă de post (ouăle pot fi înlocuite cu semințe de chia hidratate).

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.

4.Checul poate fi realizat și în varianta vegan, ouăle și praful de copt putând fi înlocuite cu 25 g drojdie proaspătă sau 2 căni cu semințe de chia hidratate.

Ingrediente:

-4 ouă de găină (sau 2 căni cu semințe de chia hidratate peste noapte la frigider)
-1 cană cu făină
-1/4 cană cu zahăr din sfeclă albă
-1/2 dovleac ras fideluță (dimensiune medie, ca cel din fotografie)
-20 de curmale fără sâmburi tocate mic
-2 linguri cu fulgi de cocos
-2 linguri cu stafide
-5 nuci
-3 linguri cu ulei de floarea soarelui
-1 pachet cu praf de copt

Pumpkin cake

Pumpkin cake

Modul de preparare:

1.În vasul robotolui de bucătărie se pun mai întâi ingredientele lichide, se mixează, apoi se adaugă toate ingredientele solide, se mixează. Praful de copt trebuie adăugat ultimul.
2.Compoziția obținută se pune într-o tavă și se coace timp de 40 minute la 160 grade Celsius.

Facebookyoutube Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply