Bagheta cu branza tofu si seminte

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Bagheta cu brânză tofu și semințe este recomandată și pentru un regim vegan sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.

Două - trei felii din această baghetă alături de o cană cu cafea, lapte vegetal sau ceai sunt grozave pentru gustarea de la ora 10.

Ingrediente necesare:

-440 g făină albă 000 din grâu
-25 g drojdie proaspătă
-3 linguri cu ulei de floarea soarelui
-2 linguri cu fulgi de secară
-2 linguri cu semințe de dovleac
-1 lingură cu semințe de in
-1 lingură cu semințe de susan
-270 ml apă
-300 g brânză tofu simplă
-2 lingurițe cu semințe de mac
-1 legătură de pătrunjel

Bagheta cu branza tofu si seminte

Bagheta cu branza tofu si seminte

Modul de preparare:

1.Ingredientele se cântăresc pe rând, apoi în vasul mașinii de pâine se pun mai întâi lichidele apa și uleiul, apoi drojdia.
2.După ce se omogenizează puțin se adaugă făinurile și semințele.
3.Mașina de pâine se programează pentru funcția de frământat de două ori consecutiv, apoi după terminarea programului (15 x 2 = 30 minute) se lasă 20 minute în vas la dospit.
4.După aceea coca se modelează în două forme sferice, apoi fiecare se întinde pe blatul de lucru astfel încât să se formeze un dreptunghi pe suprafața căruia se întinde crema de brânză tofu cu semințe de mac și pătrunjel.
5.Coca cu crema de brânză se rulează astfel încât să se obțină o baghetă, apoi cu un cuțit se crestează și se așează într-o tavă.
6.Baghetele se lasă 30 de minute la dospit, apoi se coc la cuptor la 160 grade C timp de o oră.

 
facebookyoutube  
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply