Chocolate cake

Autor rețetă și fotografie: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Tortul Chocolate cake este recomandat și pentru un regim vegan (pentru varianta vegan se poate înlocui mierea cu sirop de arțar) sau vegetarian.

2.Rețetă de post.

3.Rețetă potrivită pentru persoane cu intoleranță la lactoză.

Un tort delicios vegan pentru o petrecere specială. Nu necesită mult efort pentru realizarea lui și rezultatele sunt spectaculoase.

Ingrediente necesare:

-200 g făină albă de grâu 000
-150 g zahăr din sfeclă
-75 g pudră de cacao
-20 g drojdie
-3 linguri cu ulei de floarea soarelui
-450 ml lapte vegetal din soia

Chocolate cake

Chocolate cake

Modul de preparare:

1.Se cântăresc ingredientele necesare, apoi în vasul robotului de bucătărie se pun laptele vegetal (la temperatura camerei), uleiul, zahărul și drojdia și se omogenizează prin pulsuri scurte folosind telul.
2.Amestecul se lasă 5 minute la temperatura camerei pentru ca celulele de drojdie să se pregătească pentru procesul de dospire.
3.Făina și pudra de cacao se amestecă și se omogenizează, apoi se adaugă treptat în vasul robotului de bucătărie. Se continuă omogenizarea până se formează o compoziție semifluidă.
4.Într-o tavă cu baza detașabilă se pune un disc din hârtie de copt, apoi se toarnă compoziția pentru tort și se introduce în cuptor la 160 grade C timp de 40 de minute.
5.După ce tortul s-a copt, se lasă să se răcească puțin, apoi se introduce un cuțit între blatul tortului și margine pentru a le detașa.
6.Se desprinde cilindrul (inelul detașabil) de baza formei pentru copt și se scoate, apoi cu grijă se desface și blatul tortului de bază, se pune pe platoul de prezentare cu fața în jos, se scoate și hârtia de copt, după care se întoarce cu fața în sus și se decorează cu zahăr pudră și fructe.
7.Se poate servi cu înghețată de mentă și ciocolată neagră 75%.

Petrecere frumoasă tuturor!

 
Facebookyoutube
 
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.