Remedii naturiste pentru scaderea colesterolului

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

În mod normal orgaismul menține colesterolul în echilibru, dar dacă în dieta obișnuită predomină cantități mari de grăsimi hidrogenate, saturate, glucide rafinate și alcool atunci acest echilibru este perturbat. Dezechilibrul se manifestă prin creșterea concentrației colesterolului „rău” – LDL și scăderea colesterolului „bun” – HDL, ceea ce duce la o creștere a riscului pentru atacuri de cord sau cerebrale. De asemenea, dacă valoarea trigliceridelor – o altă categorie de lipide care este transportată prin sânge, depășește limita superioară este un semn de alarmă. Energia în exces a organismului este stocată sub forma trigliceridelor.

Există numeroase plante medicinale utilizate tradițional în medicina populară din țara noastră, care și-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului și care sunt formulate fie sub formă de ceaiuri, comprimate sau capsule, fie sunt extracte gemoterapice.

Prunus dulcis

Prunus dulcis

Combinația de extracte gemoterapice din mlădițe de măslin (Olea europaea), muguri de migdal dulce (Prunus dulcis) și mlădițe de rozmarin (Rosmarinus officinalis) poate îmbunătăți circulația sangvină prin scăderea colesterolului și trigliceridelor și poate proteja vasele de sânge. Aceste extracte stimulează secreția biliară a ficatului (efect coleretic) și favorizează evacuarea bilei în duoden (efect colagog).

Rosmarinus officinalis

Rosmarinus officinalis

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.