Beneficiile sucului de orz verde

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca acest extract să se găsească în trusa medicală a casei în anotimpurile de tranziție de la sezonul cald la rece și de la sezonul rece la cald: toamna și primăvara.

2.Extractul se poate păstra la temperatura camerei sau conform instrucțiunilor din prospect.

Sucul obținut din frunze de orz verde (Hordeum vulgare) este o sursă de substanțe fitochimice importantă pentru celulele organismului uman: minerale (calciu, fier, zinc, magneziu, fosfor, mangan, cupru, molibden), aminoacizi (substanțe din care se formează proteinele), vitamine (A, grupul B, C, E, K), enzime (de exemplu superoxid dismutaza - SOD), fibre, clorofilă, etc.

Se consideră că orzul verde este cea mai bogată sursă vegetală de superoxid dismutază. De ce este importantă această enzimă? Pentru că ea are rol în inactivarea radicalilor liberi - numiți hidroxil (sau oxidril), care se formează în organismul nostru și care sunt implicați în îmbătrânirea și distrugerea celulelor (apoptoză) și apariția bolilor.

Se pot face două cure pe an de câte o lună, una primăvara în luna martie și una toamna în luna septembrie. Pentru cei care nu-și pot cultiva singuri orzul din care să obțină sucul prin presare la  rece, există extract de orz verde de la Plantextrakt, care se poate administra astfel:
- 1 lingură de lichid de extract de orz verde diluat în 100 ml apă plată dimineața, înainte de micul dejun cu 30 de minute sau la 1 oră după micul dejun.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.