Tratamente naturiste pentru ficat gras

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Etichete:

1.Este bine ca aceste remedii să se găsească în trusa medicală a casei și în trusa medicală de vacanță.

2.Remediile se pot păstra la temperatura camerei sau conform indicațiilor din prospect.

Tractul intestinal este cea mai importantă cale de acumulare a substanțelor nutritive (intestinul subțire) și de eliminare a substanțelor nocive din corp (intestinul gros).

Fructele plantelor Emblica officinalis, Terminalia chebula și Terminalia belerica, conțin numeroși fitonutrienți care susțin sănătatea și funcționarea normală a sistemului digestiv. Astfel, asocierea celor trei plante asigură o digestie bună prin normalizarea acidității gastrice, a secreției și funcționării enzimelor digestive, protecția mucoasei gastrice și intestinale. Menținerea tranzitului intestinal normal asigură restabilirea frecvenței și consistenței scaunelor susținând eliminarea din tubul digestiv a toxinelor provenite din alimentație sau o digestie deficitară, echilibrând astfel procesul natural de detoxifiere.

Phyllantus-Emblica

Phyllantus-Emblica

Plantele ajută sistemul hepatobiliar prin susținerea regenerării celulelor hepatice, menținerea în parametri normali a nivelului enzimelor hepatice și a secreției și fluxului biliar. Conținutul mare de vitamina C de la Emblica officinalis contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la sustinerea sistemului imunitar. Funcționarea normală a sistemului digestiv, imunitar și antioxidant contribuie la menținerea vitalității și sănătății întregului organism.

Terminalia chebula

Terminalia chebula

Cele trei plante sunt combinate sub formă de comprimate Trifyla de la Ayurmed și pot fi administrate câte un comprimat de două ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, timp de trei luni de zile.

Câmp cu orz

Câmp cu orz

Se consideră că orzul verde este o sursă bogată de superoxid dismutază - SOD, enzimă care intervine în inactivarea radicalilor liberi oxidril, care favorizează îmbătrânirea celulelor şi apariţia bolilor. Extractul de orz verde la Plantextakt poate fi administrat câte o lingură de extract de două ori pe zi, diluat în 100 ml apă, în cure de o lună.

Arctium sp. - brusture

Arctium sp. - brusture

Ceaiul Protector hepatic de la Fares reunește o serie de plante cu efecte dovedite: rădăcină de brusture, frunze de boldo, rădăcină de cicoare, cimbru, fructe de fenicul, flori de gălbenele, mentă, flori de muşeţel, păpădie, ulei esenţial de lămâie. Aceste plante protejează ficatul de agenţii hepatotoxici, ajută la detoxifierea (eliminarea deşeurilor metabolice acumulate în organism), cu efect coleretic-colagog (stimulează secreţia şi eliminarea bilei) și lipocatalitic (stimulează arderea grăsimilor la nivelul ficatului).

Ceaiul Protector hepatic de la Fares poate fi folosit în cure de detoxifiere hepatică, stimularea şi îmbunătăţirea funcţiei hepatice. Ceaiul se preparară astfel: într-o cană se toarnă 200 ml apă clocotită peste un plic şi se ține acoperit 10-15 minute. Se pot bea 3-4 căni pe zi timp de trei luni de zile.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.