Remedii naturiste pentru scaderea glicemiei

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Glicemia reprezintă concentrația glucozei (sau zahărului) în sânge. Eliminarea anumitor alimente este necesară pentru a putea păstra valorile glicemiei în limite normale, precum zahăr și produse ce conțin zahăr rafinat, sucuri acidulate și neacidulate și alte tipuri de băuturi dulci, alcool, lapte de vacă, alimente rafinate și procesate.

Consumul următoarelor alimente este nerecomandat, deoarece duce la o creștere a glicemiei:

1.Dulciuri, prăjituri, bomboane, batoane energizante, cereale, făinuri albe, paste, gemuri, dulcețuri și compoturi de fructe, sos de roșii, etc.

2.Sucuri acidulate și neacidulate și alte tipuri de băuturi dulci - aceste forme de zahăr pătrund rapid în circulația sangvină și cauzează creșterea rapidă a glicemiei.

3.Alcool - la persoanele dependente de insulină consumul de alcool determină scăderea drastică a glicemiei, deoarece ficatul este suprasolicitat cu eliminarea alcoolului din sânge, în loc să fie preocupat de reglarea glicemiei.

4.Lapte de vacă - persoanele cu diabet de tip 1 pot fi sensibile la proteina din lapte de vacă -  cazeina A1.

5.Alimente rafinate și procesate - orice aliment care este rafinat, procesat și nu conține fibre alimentare în general determină o creștere a glicemiei.

Pentru efectul hipoglicemiant pot fi folosite plante precum afin (Vaccinium myrtillus), dud negru și alb (Morus nigra, Morus alba), scorțișoară (Cinnamomum verum), rădăcină de brusture (Arctium lappa) sub formă de ceaiuri.

 
Facebookyoutube  
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.