De ce vegetarian? De ce vegan?

Autor: Conf. Univ. Dr. Irina Grebenișan

Smoothies, fresh, salad, fitați, stevia, flavone, omega 3, antioxidanți, radicali liberi, grapefruit, soia, cura cu apă fiartă cu lămâie, cura cu fiertură de varză, cura cu cafea verde. Doriți să slăbiți? Urmați cura noastră și veți scăpa de 30 kg în două zile! Doriți să scăpați de celulită? Folosiți alifia noastră și în două zile, adio piele de citrice! Aveți varice? Alifia noastră este bună și pentru varice, veți vedea cum de a doua zi acestea dispar! Aveți vergeturi? Aveți monturi? Aveți o ciupercă la unghiile picioarelor și nu puteți purta șlapi? Aveți hemoroizi? Nu trebuie decât să....... Mâine veți fi o altă persoană! Vă sună cunoscut?

Dorințe, promisiuni, speranțe. Speranța că un tratament rapid ne va scăpa de orice nu ne place la corpul nostru este atât de puternică, încât nu ne mai gândim, nu mai filtrăm informațiile și nu mai despicăm firul în patru cu microtomul cu laser. Ne chinuim și ne forțăm organismul să facă lucruri împotriva voinței lui și de aceea nimic pare să nu meargă.....

În ultima vreme auzim repetate foarte des cuvinte, propoziții care ne răsună în urechi și care din cauză că sunt rostite de prea multe ori devin plictisitoare, își pierd atractivitatea și poate chiar ne enervează.

Dacă reușiți să treceți de goliciunea cuvintelor, veți înțelege că acest stil de viață nu este o modă, ci o necesitate pentru susținerea organismului în încercarea lui de a-și găsi echilibrul, starea de homeostazie și de a îi permite să funcționeze la capacitatea maximă. Nu trebuie să vă subestimați puterea organismului de a reuși să realizeze fapte mărețe. Trebuie doar să îi acordați TIMP. Dați-i o șansă!

Urmând un mod de alimentație echilibrat, cât mai variat, din care să nu lipsească nici una din grupele de substanțe nutritive provenite din toate plantele comestibile, făcând activități fizice ușoare, iubind și gândind pozitiv, organismul ne va răsplăti cu o stare de sănătate excelentă, vom avea un păr frumos, un ten de nota zece, vom fi zvelți, mintea ne va fi limpede și vom putea gândi cu ușurință.

Facebookyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be Logged in to post a comment.